INSTAGRAM

maanantai 7. elokuuta 2017

SUKLAA-APPELSIINIKAKKU

 XOXO SS & SN
Leivottiin jo Siirin viikon takaisille synttäreille ensimmäinen versio tästä kakusta ja kaikkien kehujen sekä onnistuneen ulkonäön innostamina päätimme, että myös teidän on saatava ohjeet taivaallisen suklaatäytekakun tekemiseen. Ottakaa siis ohje talteen ja tulkaa kertomaan miltä maistui, kun ootte testanneet!

Pohja (Kinuskikissa):
5 munaa
150g leivontasuklaata
2½ dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
200g voita
2dl fariinisokeria

Täyte:
2 purkkia Valion appelsiinirahkaa
4dl kuohukermaa
1 apåelsiinin kuori & mehu
sokeria
4 liivatelehteä

Pinnalle:
1 purkki vaniljarahkaa
4dl kuohukermaa
½dl tomusokeria
raastettua appelsiininkuorta

Tee ensin pohja. Itse käytimme 24cm vuokaa, jonka voitelimme ja korppujauhotimme heti alkuun. Sulata suklaa valmiiksi mikrossa ja erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keskenään jauhot, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa voi ja fariinisokeri kuohkeaksi ja lisää keltuaiset seokseen yksitellen. Jatka vatkaamista ja kaada myös suklaasula joukkoon, Lisää pikkuhiljaa kuivat aineet kulhoon. Vatkaa toisessa astiassa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (vaahto on valmista kun käännät kulhon ylösalaisin ja valkuaiset pysyvät kiinni pohjassa). Lisää vaahto muiden aineiden joukkoon ja kääntele taikinaan nuolijan avulla. Vältä kovaa vatkaamista, jotta seos pysyy kuohkeana. Kaada vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 40-50 min

Kun pohja on valmis ja hetken jäähtynyt, niin on aika tehdä täyte. Laita liivatelehdet likoamaan veteen esimerkiksi laakealle lautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekaan. Pese appelsiini ja raasta kuori täytteeseen. Purista ½dl hedelmämehua kulhoon ja lämmitä mikrossa. Loput mehut voit laittaa sellaisenaan täytteeseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan appelsiinimehuun. sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan vatkaten. Lisää sokeria oman maun mukaan.

Ota vuoasta reuna pois ja siirrä kakkupohja esimerkiksi lautaselle. Leikkaa kolmeen osaan. Laita vuoan pohja takaisin reunaan kiinni ja aseta ensimmäinen kakkukerros pohjalle. Lisää täytettä päälle oman maun mukaan ja laita jääkaappiin, kunnes se on vähän jähmettynyt. Tämän jälkeen otat seuraavan kiekon pohjaa, asetat sen rahkatäytteen päälle ja teet uuden samanlaisen kerroksen. Jälleen hetkeksi jääkaappiin, viimeinen suklaakakkukerros päälle ja muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Kakku pysyy parhaiten muodossaan, kun rakennat sen uudestaan vuokaan. 

Tee lopuksi täyte ja koristele tilanteeseen sopivaksi!



No Comments Yet, Leave Yours!