INSTAGRAM

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

TERVEEMMÄT HIUKSET KIITOS!

Alotin kolme kuukautta sitten parantamaan mun hiusten hyvinvointia ja koska hiuksien kasvaminen on ihan hirmu hidasta ni tä on pitkä prosessi, eikä ulos päin muutosta välttämättä huomaa, mutta ite oon sen ainakin havainnu.
Lähetään liikkeelle siitä, että mun hiukset on maailman ohuimmat, eikä toi oo ees liiottelua, vaan karu totuus. Ne on aina ollu ohuet, mut siitä ne ei tykänny kyllä ollenkaan kun musta tuli pidennysten jokapäiväinen käyttäjä ja sen vuoksi kärtsäsin mun hiuksia suoristusraudallakin joka ikinen päivä. Vuoden sisällä mun hiukset ei oo varsinkaan kasvanu, vaan oikeestaan ne on lyhentyny pari senttiä.
Nyt tän kolmen kuukauden aikana oon kuitenkin saanu pari senttiä lisää pituutta siitä mistä alotin sillon. Kun tä prosessi lähti käyntiin ni etin koko netin läpi ja yritin löytää mahdollisimman paljon vinkkejä hiustenkasvatukseen liittyen. Aattelin nyt jakaa ne tähän teille ja jos teillä on samanlainen prosessi meneillään tai jos tiiätte muita vinkkejä niin ilmottautukaa kommenttiboksiin!
Alotin koko homman leikkaamalla surutta kaikki kuivat latvat pois, niin että en tuntenu enää yhtäkään karheeta päätä. Samalla päätin vähentää pidennyksien käytön mahdollisimman pieneks ja ne onki päätyny päähän tän kolmen kuukauden aikana vaan noin kuus tai settemän kertaa, juhlissa tai muissa erikoistilanteissa.
Vähensin hiusten pesukertoja niin että nykyään pesen ne shamppoolla vaan kaks tai kolme kertaa viikossa ja mahdollisimman viileellä vedellä. Aluks oli tosi vaikeeta, mutta hiukset itekki tottuu tähän systeemiin, eikä rasvotukkaa enää yhtään niin helposti. Kuivashamppoosta saa siinä myös vähän lohtua. Aina kun käyn suihkussa niin kastelen hiukset vielä lopuks niin jääkylmällä vedellä kun suihkusta vaan lähtee, pitäis parantaa verenkiertoa. Suihkun jälkeen lasken pyyhkeen hiusten päälle ja taputtelen niitä, en koskaan ravista ja kun ne on vähän kuivunu niin nostelen niitä hiuksia irti toisistaan niin että ne kuivuis nopeemmin. Koskaan en myöskään harjaa märkiä hiuksia, en föönaa enkä lämpökäsittele muutenkaan kun tosi harvoin. Koulussa hiukset on aina kiinni.
Lisäravinteina käytön Biotiinia joka lupaa kauniimpia hiuksia, parempaa ihoa sekä vahempia kynsiä. Noita vetelen joka aamu kolme kappaletta ja siinä rinnalla pari D vitamiinia. Päänahan hierominen kuulemma myös parantaa verenkiertoa, ite en tätä kuitenkaan muista aina tehdä. Näiden lisäksi tottakai vaikuttaa geenit, hyvä ruokavalio, veden juonti ja kärsivällisyys!

Onko kellään mitään vinkkejä mikä jäi listasta uupumaan?

xoxo SS

13 kommenttia:

  1. Mun hiukset lähti huimaan kasvuun kun aloitin syömään soijaa, siitä saatava proteiini on myös hiusten terveydelle hyväksi. :)

    http://sanna-emilia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kokeilepa Big Hair-lisäravinnetta. Siinä on lähes kaikki hiuksen kasvulle oleelliset ravinteet. Ota vielä lisäksi rautaa eri purkista, se puuttuu tuosta BH:sta.

    VastaaPoista
  3. mäkin etin ennen netistä päivät pitkät hiusetnkasvatusvinkkejä ja kokeilin tuota piimaxia ja ei toiminut sitten ollenkaan. Sitten menin apteekkiin ja ostin sitä eläinbiotiinia jota kaikki kehottivat käyttämään ja se toimi! Se on siis eläinten turkille tarkotettu mut ei tee mitään haittaa ihmiselle eikä siitä esim. mitkään käsikarvat ala kasvaa nopeempaa vaan hiuket pelkästään :) Nyykään en syö niitä enään vaan spiruliinaa (jotain levätabletteja) ja ne on tosi hyviä hiuksille ja kynsille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo en oo kans tosta hirveesti vaikutusta huomannu, johtuen siitä etten oo niitä syöny ku ehkä kuukauden. Noita eläinbiotiinejä vetelin joskus, mutta olin sillon niin laiska etten jaksanu ku pari viikkoa, nyt oon ne ihan unohtanu, pitäis ottaa uudestaan käyttöön! Kiitos näistä :)

      Poista
    2. Mäkin olin tulossa tänne kommentoimaan noista eläinbioteeneista :D ite ainakin huomasin eron niiden käytön jälkeen + paljon halvempia kuin ihmisten hiuksille tarkoitetut lääkkeet. Mut kiitos näistä vinkeistä, pitää itekkin kokeilla! :)

      Poista
    3. Joo, täytyy ostaa niitä sitte ku tä purkki pääsee loppumaan! :) Kiitos itelles!

      Poista
  4. tää kylmä vesi systeemi toimii, minkä mainitsit. Itekki kun oon pessyt hiukset, käännän suihkun jääkylmälle ja suihkutan mun päänahkaa ja hiuksia, se avaa päänahkaa ni ne alkaa kasvaa. Itelläkin ihan sama ongelma kun sulla, nää eivaan kasva ja kun itekkin välillä suoristan, niin huonoon kuntoon menee. Kiitos tässä sun postaukses oli hyviä vinkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, oon kans huomannu et se oikeesti vähentäis selluliittiä ja niin oon netistäki lukenu! Ihanaa että oli apua :)

      Poista
  5. mulla on hiukset kasvanu, kun oon käyttäny semmoisia oisko vähän alle 10€ maksavia keratiinia sisältäviä öljytippoja! pari tippaa, ja vaan latvoihin, niin ei jätä mitään öljymäistä lopputulosta vaan tulee silkinpehmeät hiukset, ja muutenkin hiukset saa ravinnetta siitä keratiinistä! Iltaisin kun pistää suihkun jälkeen vähän kosteeseen tukkaan, niin hyvä tulee (: Kannattaa myös hommata joku suihke, jossa mainitaan erikseen KOSTEUSSUOJASTA tai muuten puhutaan hiuksien kosteustasapainoa ylläpitävästä aineesta. Kaikista tärkeintä hiuksien kunnon ylläpitämisen ja kasvattamisen kannalta (: Ja muista käyttää hoitoainetta säästelemättä, sillä hoitoaine luo hiuksiin niitä suojaavan pinnan, ja varsinkin jos lämpökäsittelyä harrastat niin hoitoaineita, jotka sisältävät lämpösuojaa on hyvä käyttää lämpösuojasuihkeen lisäksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäki oon käyttäny jotain hiusöljyjä, en sit tiiä mitä ne sisältää.. On tullu kyllä ihanan pehmeet latvat niistä :D Mut joo kiitoksia, tommosia suihkeita vois käydä kattelemassa! :)

      Poista
  6. Heii, itellä on ihan sama kasvatushommeli meneillään:) itse oon näistä vinkeistä hyötyny tosi paljo! ::)
    1. kannattaa välttää hiusten kiinni pitoa, koska se syö hiusta niiden keskikohasta ja tekee sellasen ikävän kolon takatukkaan, ja jos pidät kiinni niin, käytä sellasia ''puhelinlanka'' ponnareita --> http://glitter.fi/files/2013/12/IMG_4566-300x300.jpg <--
    2. syö paljon kalaa tai käytä omega-3 kapseleita koska ne parantaa hiustenlaatua ja edistää myös ihon ja kynsien terveyttä.
    3. itse syön eläinbiotiinia, (apteekista biotin forte) se on auttanu mun mielestä aika hyvin ku on tullu nytkin juurikasvua n. 2,5cm kolmessa viikossa.
    4. kylmällä vedellä pesu ja voit vaikka hipsuttaa sellasella päävispilällä sun päätä ku se myös auttaa verenkiertoa:)
    5. ja tietenki mahollisimman vähän lämpökäsittelyä ja muotoilutuotteita, esim kaikki aineet mitä menee päänahkaan, tukkii sitä ja sekin voi hidastaa hiustenkasvua. esim. kuivashampooo, hiuspuuteri, hiuslakka, geelit ja muut vastaavanlaiset tukkivat päänahkaa. ja hiusöljyä vain latvoihin ;;)

    toivottavasti näistä vinkeistä on sulle hyötyä ja saat tukkasi kasvamaan vielä nopeammin!!:)

    VastaaPoista